22 utbytteaksjer for langsiktige investorer

tgdmgmt

Updated on:

Selv om renten er på vei opp, kan det være vanskelig å vite hvor man får en tryggere avkastning. Her har mange valgt å ty til utbytteaksjer for å sikre seg direkteavkastning uten å måtte selge i nedgangstider. Du vil selvfølgelig kunne finne en del utbytteaksjer på Oslo Børs, men USA har ofte vært bedre egnet for denne typen investering.

S&P 500 indeksen er en bred amerikansk aksjeindeks, og her kan du finne en rekke attraktive utbytteaksjer som har vist seg robuste gjennom selv de tøffeste markeder. Vi har derfor sett nærmere på noen av disse og hvilken avkastning du kan forvente å få. 

Det er riktignok viktig å merke seg at du ikke vil få den høyeste avkastningen på denne typen aksjer, men heller stabile 3-4% før kursoppgang. For deg som investerer langsiktig kan dette være en god mulighet til å få kontanter på konto uten at du må selge noe. En annen fordel med amerikanske selskaper er at de gjerne betaler kvartalsvise utbytte, noe som betyr at du får cash på konto fire ganger i året. 

SelskapUtbytteavkastning
V.F. Corp5.71%
Philip Morris International Inc.5.63%
Intel Corp.5.41%
International Business Machines Corp.5.41%
Boston Properties Inc. 5.26%
Healthpeak Properties Inc. 5.12%
Realty Income Corp.4.89%
Pinnacle West Capital Corp4.88%
Digital Realty Trust Inc4.79%
Omnicom Group Inc4.52%
Edison International 4.43%
Ventas Inc 4.34%
Stanley Black & Decker Inc. 4.06%
Hasbro Inc3.94%
Morgan Stanley 3.89%
Darden Restaurants Inc3.81%
Cisco Systems Inc3.75%
Southern Co3.72%
UDR Inc. 3.72%
Welltower Inc3.71%
Essex Property Trust3.65%
Corning Inc.3.61%

Hvorfor investere i amerikanske utbytteaksjer?

Mange investorer foretrekker å velge amerikanske utbytteaksjer tappet være deres kvartalsvise utbytter. En del selskaper har også høyere direkteavkastning enn det man kan finne på Oslo Børs. Det kan riktignok være mange grunner til dette, men det amerikanske markedet er betydelig større enn det norske, noe som også gir selskapene langt mer bevegelighet. 

Du vil nok kjenne igjen en del av navnene på denne listen, men noen er nok uskrevne blader for de fleste. Her er det viktig å huske at man velger aksjer som har en direkteavkastning høyere enn inflasjonen, men samtidig at selskapet ikke betaler ut for mye av overskuddet sitt. 

På denne måten vil ledelsen i selskapet ha nok kontanter til å betjene forpliktelsene et selskap måtte ha, samt utvikle virksomheten videre for å sikre fremtidig kontantstrøm. Pass derfor på at du ser godt på eventuelle nøkkeltall før du velger en ny aksje til utbytteporteføljen din. 

Slik bygger du en god utbytteportefølje

En strategi som har blitt stadig mer populær i Norge og andre steder er såkalte utbytteporteføljer. Dette er en investeringsstrategi der man forsøker å bygge en solid portefølje med høy direkteavkastning. Her kan du gjerne benytte listen over 22 aksjer i denne artikkelen, men pass på at du gjør dine egne undersøkelser før du gjennomfører et kjøp. 

Utbytteaksjer kan være ganske stabile over tid, men du vil nok ikke ha den høyeste avkastningen på kort sikt. Derfor er det viktig å merke seg at dette er en strategi som passer best for langsiktige investorer. En tradisjonell måte å se på utbytteaksjer er snøballen. Dette handler om desto lengre den ruller, desto mer vokser den. 

Det samme er aktuelt for utbytteaksjer som gir deg mer avkastning etterhvert som porteføljen din vokser. Et godt eksempel på dette er Warren buffet som har brukt denne strategien i mer enn 50 år. Nå troner han høyt på listen over rikeste investorer i verden, noe som i stor grad er takket være snøballeffekten fra enkle verdiaksjer. 

Oppsummering

I denne artikkelen har vi lagt frem en liste med 22 utbytteaksjer fra S&P 500 som kan gjøre seg godt langsiktig. Alle disse selskapene har en minsteavkastning på 3,5%, noe som betyr at du vil få en langsiktig avkastning høyere enn historisk inflasjon. 

Pass på at du gjør dine egne vurderinger på alle selskaper før du gjør eventuelle investeringer. Du bør også sette deg godt inn i skatt på utbytteaksjer dersom du ønsker å bygge en utbytteportefølje. Dette kan gjøre det enklere å planlegge for deg som skal bygge en størrelse av betydelig størrelse. 

Les også: Shorte aksjer – hva det betyr og hvordan det fungerer