5 europeiske selskaper for utbytteporteføljen din

Thomas Grønvold

Updated on:

Dersom du ønsker å diversifisere utbytteporteføljen din med noen solide europeiske aksjer, kan disse fem selskapene være interessante å vurdere. Disse selskapene tilbyr attraktive utbytteyielder og driver innen forskjellige sektorer, noe som kan bidra til å balansere porteføljen din. Mange ser mot USA når de skal velge utbytteaksjer, men det finnes faktisk en rekke selskaper som leverer godt på vår side av vannet også.

Aksjene du finner i denne listen er gode eksempler på europeiske aksjer som har betalt langsiktig avkastning til investorene sine – og i flere av dem sitter det norske oljefondet som en solid eier, noe som gir en liten ekstra sikkerhet.

1. British American Tobacco PLC (LSE: BATS)

British American Tobacco er et av verdens største tobakkselskaper, med merker som Dunhill, Kent og Lucky Strike under paraplyen. Selskapet har vist seg å være en stabil utbyttebetaler over tid, og med en utbytteyield på 7.51% er det en attraktiv kandidat for utbytteporteføljen.

2. Fresenius Medical Care AG & Co KGaA (FWB: FME)

Fresenius Medical Care er en global leder innen dialyse og nyrebehandling. Med en stigende global befolkning og økende forekomst av nyresykdommer, har selskapet et solid fundament for vekst. En utbytteyield på 5.19% gjør det til et interessant tilskudd til utbytteporteføljen.

3. Sanofi (EuroNext Paris: SAN)

Sanofi er et multinasjonalt farmasøytisk selskap som er kjent for sin forskning og utvikling innen helseområdet. Selskapet har en stabil inntektsstrøm og tilbyr en utbytteyield på 4.32%, noe som gjør det til en tiltalende investering for de som søker jevnlig utbytte.

4. Novartis AG (SIX: NOVN)

Novartis er en global gigant innen legemiddelindustrien, med en bred portefølje av produkter som spenner fra patenterte legemidler til generiske medisiner. Selskapet har en historikk for å levere stabilt utbytte, og med en yield på 4.31% er det et sterkt tilskudd til enhver utbytteportefølje.

5. TotalEnergies SE (Euronext Paris: TTE)

TotalEnergies er en av verdens største olje- og gasselskaper, men har også betydelige investeringer i fornybar energi. Selskapets diversifiserte energiportefølje og sterke fokus på det grønne skiftet kombinert med en utbytteyield på 3.81% gjør det til en attraktiv investering for langsiktige utbytteinvestorer.

Oppsummering

De fem europeiske selskapene nevnt i denne artikkelen – British American Tobacco, Fresenius Medical Care, Sanofi, Novartis og TotalEnergies – tilbyr attraktive utbytteyielder og spenner over ulike sektorer. Disse selskapene kan være spennende tilskudd til en utbytteportefølje, og bidra til å diversifisere inntektene dine. Det er imidlertid viktig å utføre grundige undersøkelser før du investerer, for å sikre at selskapene passer din individuelle risikoprofil og investeringsstrategi.