20 trygge utbytteaksjer dersom det kommer en ny korreksjon

tgdmgmt

Updated on:

Såkalte utbyttefond har lenge vært en attraktiv investering i det amerikanske markedet, og i dag forvaltes det hundrevis av milliarder i slike fond. MarketWatch var nylig ute med en artikkel hvor de hadde trukket frem de 20 tryggeste utbytteaksjene i den brede S&P 500 indeksen, og det er disse vi skal se nærmere på i denne artikkelen. 

Mange av disse selskapene vil nok være kjent for nordmenn, men det var også en del navn som var uskrevne blader selv for oss. Det kan derfor være mye interessant inspirasjon for deg som ønsker å bygge opp din egen utbytteportefølje på denne listen. Husk at du alltid må gjøre egne vurderinger før du plasserer penger. Her er listen over de tryggeste utbytteaksjer for deg som vil investere i stabilitet.

Tryggeste utbytteaksjer i S&P 500

SelskapUtbytteavkastning
Newmont Corp.5.20%
Verizon Communications Inc. 6.98%
General Mills Inc. 2.65%
Kellogg Co. 3.07%
Merck & Co. Inc.2.73%
Kraft Heinz Co. 4.16%
City Holding Co. 2.58%
CVB Financial Corp.2.79%
First Horizon Corp. 2.45%
Avista Corp. 4.29%
NorthWestern Corp.4.77%
Altria Group Inc. 8.13%
NorthWest Bancshares Inc. 5.31%
AT&T Inc6.09%
Flowers Food Inc. 3.07%
Mercury General Corp4.38%
Conagra Brands Inc.3.60%
Amgen Inc. 2.87%
Safety Insurance Group Inc. 4.14%
Tyson Foods Inc. Class A.2.69%

Hvorfor disse selskapene?

Selskapene på denne listen har blitt valgt fra tre av de største utbyttefondene i USA, inkludert Schwab US Dividend Equity, iShares Selected Dividend og SPDR Portfolio S&P High Dividend. Selskapene har stabilt utbytte og lav beta, noe som betyr at de har beveget seg mindre enn benchmark indeksen de følger.

Alle disse selskapene betaler utbytte kvartalsvis, noe som betyr at du får penger inn på konto hver tredje måned. Du vil nok kjenne igjen at mange av disse selskapene er i svært defensive sektorer, noe som også er et klassisk kjennetegn for denne typen utbytteaksjer. 

Slik fungerer utbytteinvestering 

Mange investorer har lenge foretrukket utbytteaksjer, og det er ikke uten grunn. Denne typen aksjer har gitt en behagelig direkteavkastning, noe som sikrer langsiktig kjøpekraft uten at man må likvidere aksjene sine. Her har lenge amerikanske selskaper vært det mest attraktive alternativet, men husk at det også finnes en rekke gode selskaper på Oslo Børs. 

Noen norske selskaper som kan trekkes inn på en slik liste inkluderer Equinor aksjer, Telenor aksjer, Norsk Hydro aksjer og ikke minst DNB aksjer. Alle disse selskapene har stabilt eierskap og for lengst gjort seg profilerte som utbytteaksjer. 

Når man bygger en portefølje med utbytteaksjer er det ofte hensikten at man skal reinvestere utbyttene. På denne måten vil porteføljen vokse uten at man trenger likvidere noe som helst. Dette omtales som snøballeffekten og for de fleste som har bygd en snømann vil dette være en kjent mekanisme. 

Desto lenger man ruller en snøball, desto større voksen den. Det samme gjelder for utbytteaksjer, og det er nettopp dette som har vært en attraktiv mulighet for mer passive investorer. Ved å investere i utbytteaksjer får man direkteavkastning, denne kan investerer i nye utbytteaksjer som igjen gir mer utbytte. Over tid vil dette sørge for at porteføljen din vokser jevnt og trutt – uten at man trenger investere i de mest risikovillige selskapene.

Oppsummert

Vi går usikre tider i møte, og da kan det være greit med investeringer som gir en tryggere avkastning. Her har utbytteaksjer lenge vært det foretrukne utgangspunktet for mange investorer. Dette er selskaper som betaler stabilt utbytte uansett om markedet går opp eller ned. På listen du finner i denne artikkelen er det MarketWatch som har gått gjennom S&P 500 og hentet frem det de anser som de tryggeste aksjene på listen.