5 aksjer med månedlig utbytte (2024)

Redaksjonen

Updated on:

Det finnes en lang rekke selskaper som betaler utbytte til aksjonærene sine, men gjerne på en kvartalsvis eller årlig basis. For deg som utbytte investor kan det derimot være attraktivt å øke utbytte frekvensen. Dette vil gjøre det mulig å ha likvide midler tilgjengelig hver måned slik at du kan utnytte eventuelle muligheter som byr seg. 

Og her er det månedlige utbytteaksjer kommer inn i bildet. På Oslo Børs er det ikke spesielt mange av disse, men om vi ser over atlanteren til USA kan vi finne flere attraktive selskaper. Disse selskapene har høy direkteavkastning og betaler ut driftsoverskuddet sitt til aksjonærene hver eneste måned. 

Så om du er på jakt etter litt ekstra inntekt hver måned, bør disse månedlige utbytteaksjene være på radaren din. Det å finne gode selskaper som har en månedlige utbytte frekvens er ingen smal sak, med over 7000 selskaper på børs i USA er det litt som å finne nålen i høystakken. Dersom har vi funnet frem de 5 beste aksjene med månedlig utbytte akkurat nå.

Vi anbefaler eToro for utbytteaksjer

eToro

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

 logo

eToro er en innovativ tradingplattform som populariserte konseptet med «sosial handel». Her kan investorer kopiere strategier fra suksessfulle tradere, noe som gir en unik blanding av investeringsmuligheter og læring. Med flere finansielle instrumenter som aksjer, ETFs og krypto, gir eToro en komplett investeringsopplevelse.

Fordeler

 • star iconGodt valg for nybegynnere
 • star iconNull kurtasje på aksjer
 • star iconMange forskjellige måter å investere på

Ulemper

 • star iconIkke noe spesielt
Prøv eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.

Fem selskaper med månedlig aksjeutbytte 

 • Realty Income (NYSE: O)
 • Pembina Pipeline (NYSE: PBA)
 • AGNC Investment (NASDAQ: AGNC)
 • Prospect Capital Corporation (NASDAQ: PSEC)
 • LTD Properties (NYSE: LTC)

1. Realty Income

Realty Income eller “The Monthly Dividend Company” smo selskapet også er kjent som, hører hjemme på enhver liste over utbytte aksjer. Selskapet er strukturert som en REIT (Real Estate Investment Trust) og betaler ut et stabilt månedlig utbytte. Faktisk har selskapet betalt ut utbytte i 609 løpende måneder og tilbyr investorene en årlig utbytte vekst på 4.4%. 

Selskapet har inntekten sin fra en portefølje av næringseiendom med sterke leietakere som blant annet Walmart, CVS og Dollar General i USA. Dette er leietakere som gjerne signerer langsiktige leiekontrakter og gir Realty Income en forutsigbar kontantstrøm. De har klart å vedlikeholde utbyttet sitt gjennom pandemien og vi ser ingen grunn til at de skal svikte nå. Med andre ord er dette robust selskap med et attraktivt utbytte. 

2. Pembina Pipeline

Pembina Pipeline er et kanadisk selskap som driver med transport og lagring av olje og gass. Selskapet er godt posisjonert i forhold til økt aktivitet blant oljeselskapene og la nylig frem første kvartalstallene sine for 2021. Der kunne selskapet vise til overskudd $320 millioner noe som sikrer selskapets direkteavkastning på 4.5%. 

Pembina sitter på en verdifull portefølje av olje- og gassrørledninger som vil nyte godt av at samfunnet åpner opp igjen. For etterhvert som befolkningen i USA returnerer til jobbene sine vil det bli økt etterspørsel etter drivstoff og andre oljeprodukter. Det er også verdt å merke seg at selskapet har hatt en oppgang på mer enn 40% siste året, men fortsatt er lavt priset sammenlignet med konkurrenter. Pembina er derfor nok en god kandidat til din utbytte portefølje etter vår mening. 

3. AGNC Investment

AGNC Investment Corp er et såkalt mREIT eller Mortgage Real Estate Investment Trust som det egentlig står for. Basert på markedsverdi er AGNC det største mREIT selskapet i USA. Selskapet fungerer som en REIT, men fremfor å kjøpe eiendom så investerer de i boliglån. Dette gjør at selskapet har høye renteinntekter og stabil cashflow. 

Med over 8% direkteavkastning har AGNC til tross for et skuffende 2020 vært en favoritt hos utbytte investorer. Mye av grunnen til dette er at selskapet primært investerer i “government-backed mortgages” som er den laveste risikogruppen. AGNC vil også nyte godt av eventuelle renteøkninger som er beregnet å komme innen kort tid. Totalt har selskapet en portefølje på $96.6 milliarder. Den stabile kontantstrømmen og høye direkteavkastningen gjør at vi legger selskapet til vår liste av potensielle kandidater for en utbytteportefølje. 

4. Prospect Capital Corporation

Prospect Capital Corp er et finansforetak basert i New York. Selskapet er et såkalt BDC eller Business Development Company som betyr at det meste av porteføljen er investert i gjeld og aksjer knyttet til SMB (små og mellomstore) bedrifter. Selskapet har en høy kontantstrøm og betaler ut hele overskuddet som utbytte. Dette har resultert i en direkteavkastning på rundt 9% for aksjonærene. 

Selskapet er absolutt verdt en undersøkelse for langsiktige utbytte investorer, men det er verdt å merke seg at selskapet primært er eksponert mot SMB i USA. Det kan derfor være en viss fare for at selskaper som PSEC har investert i opplever likviditetsproblemer under den pågående krisen og derfor ikke kan betjene gjelden sin. Vi maner derfor til forsiktighet rundt BDC investeringer i det nåværende markedet. Allikevel kan høy direkteavkastning og solide regnskap gjøre at PSEC utgjør en attraktiv investering for risikovillige utbytte investorer. 

5. LTC Properties

LTC er en REIT som primært investerer i eiendom knyttet til helseforetak og aldershjem. Det er ingen tvil om at COVID-19 har påvirket aldershjem og REIT sektoren, på grunn av den økte risikoen for eldre som pådrar seg viruset har mange valgt å utsette innflytting på et aldershjem. Dette har slått utover inntektene til helse REITs, men LTC har latt dette påvirke utbyttet. Selskapet opprettholdt utbyttet sitt gjennom krisen og kan vise til en direkteavkastning på rundt 6%. 

Grunnen til at LTC ikke har måtte kutte utbytte på lik linje som mange andre aldershjem REITs er at de har langt lavere kostnader. Selskapet benytter seg nemlig av net-lease som betyr at det er beboerne selv som er ansvarlig for å dekke kostnader knyttet til vedlikehold. Dette gjør at LTC som eier får noe lavere inntekter i husleie, men også at de har betydelig lavere driftskostnader. De kan med andre ord bare lene seg tilbake og vente på at husleien skal tikke inn hver måned. Vi mener at denne modellen gjør LTC til en attraktiv utbytteaksje. Selskapet har også bevist gjennom håndtering av krisen at de har en bærekraftig modell, der opprettholdelse av utbytte er en prioritet for ledelsen. 

Hvorfor velge månedlige utbytteaksjer?

Utbytteaksjer gjør det mulig å få avkastning på investeringene dine uten å måtte selge posisjoner. Spesielt månedlige utbytteaksjer gjør at man har en høy kontantstrøm og kan være mer fleksibel i investeringsstrategien sin. Ettersom du har penger kommende inn hver måned vil du sjeldent oppleve manglende kontanter på konto, og kan tenke langsiktig med porteføljen din. 

Det kommer også godt med å vite at man har penger kommende inn hver måned dersom man skulle oppleve et uforutsett fall i inntekt. Da kan pengene fra utbytte benyttes til å betale regninger, husleie eller andre løpende kostnader utenfor investeringskontoen. Som vanlig anbefaler vi at du reinvesterer utbyttene du mottar slik at porteføljen din vil fortsette å vokse jevnt og trutt. For de aller fleste blir en utbytteportefølje raskt en spennende sparegris som gjør mye av jobben selv. 

Vi anbefaler eToro for utbytteaksjer

eToro

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

 logo

eToro er en innovativ tradingplattform som populariserte konseptet med «sosial handel». Her kan investorer kopiere strategier fra suksessfulle tradere, noe som gir en unik blanding av investeringsmuligheter og læring. Med flere finansielle instrumenter som aksjer, ETFs og krypto, gir eToro en komplett investeringsopplevelse.

Fordeler

 • star iconGodt valg for nybegynnere
 • star iconNull kurtasje på aksjer
 • star iconMange forskjellige måter å investere på

Ulemper

 • star iconIkke noe spesielt
Prøv eToro

eToro er en multi-asset investeringsplattform. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er utsatt for risiko.